Szubkultúrák és iskolai nevelés Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Szubkultúrák és iskolai nevelésMészáros György úttörő munkája olyan pedagógiai-antropológiai megközelítést nyújt, amely a fiatalok világának és az iskolai életnek egyszerre „mindennapibb” és mélyebb rétegeit képes leírni, különösen, ha az antropológia szó kulturális, kutatási és filozófiai jelentéstartalmait egymásba játsszuk.

A közbeszédben egyre többet hallani a fiatalok szubkultúráiról, leginkább egyfajta morális pánik megközelítésben, esetleg érdekességként, furcsaságként kezelve azokat, mindeközben a hazai pedagógiai szakirodalom most kezdi el árnyaltan, tudományos szempontból végiggondolt témává tenni akár az iskola és nevelés 21. századi helyét, helyzetét, akár a fiatalok világát és az iskola és pedagógia kapcsolódását (vagy épp nem-kapcsolódását) ehhez.

Ez a könyv iskola- és társadalomkritikát fogalmaz meg a tudományos és irodalmi szöveg sajátosságait elegyítve. Az első hosszabb ideig tartó, hazai iskolai etnográfiaként egy budapesti, külvárosi középiskolai osztály mindennapi életét a fiatalok szubkulturális világa felől mutatja be és elemzi.Szerző: Mészáros György
Cím: Szubkultúrák és iskolai nevelés
Információk: Kartonált, 280 oldal
ISBN: 978 963 693 341 8
Kiadás éve: 2014
Ár: 2 500 Ft
Kedvezményes ár: 1 750 Ft

Hasonló termékek

Generatív grammatikai gyakorlókönyv I–II.

Generatív grammatikai gyakorlókönyv I–II.

Alberti Gábor – Medve Anna – Balogh Kata
A reprezentáció szintjei

A reprezentáció szintjei

László János – Kállai János – Bereczkei Tamás (szerk.)
A téri megismerés és a nyelv

A téri megismerés és a nyelv

Lukács Ágnes – Király Ildikó – Racsmány Mihály – Pléh Csaba
A pletyka

A pletyka

Szvetelszky Zsuzsanna