Szabadegyházak, vallási kisebbségek és diktatúrák Európában a 20. században Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Szabadegyházak, vallási kisebbségek és diktatúrák Európában a 20. századbanEz a kötet a veszprémi Pannon Egyetem Antropológia és Etika Tanszéke és a Kisegyház-kutató Egyesület Szabadegyházak, vallási kisebbségek és a diktatúrák Európában a 20. században címmel rendezett konferencia szerkesztett anyagát tartalmazza.

A tanulmányok azokkal a problémákkal és kihívásokkal foglalkoznak, amelyek a kisebbségi egyházakat érték a totalitárius rendszerek működése idején a 20. századi Európában. A politikai hatalommal nem rendelkező és a nyilvánosságot befolyásolni alig képes kisebb vallási közösségek több esetben a történelmi egyházaknál komolyabb megszorításokat is elszenvedtek. A korlátozás vagy a kompromisszum a mindennapi élet lényegét képezték.

A könyv arra az alapvető kérdésre keresi a választ, hogy a szabadegyházak hogyan élték túl ezt az ellenséges környezetet. A diktatórikus rendszerekhez való viszonyulásuk az ellenállástól az alkalmazkodáson át egészen az együttműködésig terjedt. Érdekes jelenség, hogy a magyarországi kisegyházak a fasizmussal szemben az ellenállást választották. A kommunizmus évtizedeiben már inkább a rendszerrel való együttműködés jellemezte tevékenységüket.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Rajki Zoltán – Daniel Heinz – Simon Ervin (szerk.)
Cím: Szabadegyházak, vallási kisebbségek és diktatúrák Európában a 20. században
Információk: Kartonált, 204 oldal
ISBN: 978 963 693 472 9
Kiadás éve: 2013
Ár: 2 500 Ft
Kedvezményes ár: 1 750 Ft