Léon és Louise Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Léon és Louise1918 nyara, Franciaország, az Atlanti-óceán normandiai partvidéke. A felnőttkoruk küszöbén álló Léon és Louise egymásba szeretnek, de egy légitámadás elszakítja őket egymástól, s kölcsönösen úgy tudják: a másikuk nem élte túl a háborút. Léon megnősül, és Louise is a maga útját járja, mígnem hosszú évek múltán össze nem futnak a párizsi metrón. Szerelmük most sem teljesedhet be: Louise nem akarja elszakítani Léont a családjától, miközben egy újabb háború is közéjük áll, s Léon a németek által megszállt Párizsban, míg Louise Afrikában próbál boldogulni.

Capus csodálatos könnyedséggel, derűvel és finom humorral meséli el történetét egy nem mindennapi szerelemről a háborúk sötét évszázadában. A regény lapjairól nemcsak a két főszereplő lép elénk rendkívüli elevenséggel, hanem történetük külső világa: a normandiai táj és a nagyvárosi miliő is.

Alex Capus (1961) Normandiában született, jelenleg Svájcban él. A német nyelven író francia–svájci szerző történelmet, filozófiát és antropológiát tanult a Baseli Egyetemen, majd újságírással kereste kenyerét. Első regényét 1997-ben jelentette meg. A Léon és Louise, melyet a Német Könyvdíjra is jelöltek, az első magyarul olvasható regénye.Szerző: Capus, Alex
Fordító: Tatár Sándor
Cím: Léon és Louise
Információk: 333 oldal, kartonált
ISBN: 978 963 693 948 9
Kiadás éve: 2019
Ár: 3 200 Ft
Kedvezményes ár: 2 220 Ft

Hasonló termékek

Idő kérdése

Idő kérdése

Capus, Alex