Kis helyek - nagy témák. Bevezetés a szociálantropológiába Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Kis helyek - nagy témák. Bevezetés a szociálantropológiábaThomas H. Eriksen, a szociálantropológia professzora az oslói egyetemen ennek a brit hagyományban inkább szociálantropológiának, az amerikai hagyományt követően inkább kulturális antropológiának nevezett, nálunk viszonylag új, és egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó diszciplínának legfontosabb területeit tárgyalja tematikusan és élvezetesen. Egyebek között olyan témákat, mint rokonság, az etnicitás, a rítusok, a hatalmi viszonyok. Példák gazdag tárházából merít, hozzáférhetővé és kezelhetővé, elemezhetővé és oktathatóvá téve az antropológia hatalmas összegyűjtött és feldolgozott empirikus anyagának legjavát, demonstrálva az erre a tudományterületre olyan egyedülállóan jellemző komparatív, összehasonlító módszer rendkívül ösztönző és tanulságos voltát.

A könyv a legkorszerűbb, legszélesebb értelemben tárgyalja ennek a tudománynak a vizsgálódási körét, belefoglalva a komplex modern társadalmak antropológiai kutatását is, ezáltal kulcsfontosságú alapozó tankönyvet lehet nemcsak a szűkebb szakterület, hanem minden társadalomtudomány oktatói és diákjai számára.

A klasszikus nagy antropológiai kutatásokból készült monográfiák ismeretanyagát használja fel, azokból hozza a példáit az egyes témák elméleti megalapozottságú tárgyalása során.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Eriksen, Thomas Hylland
Fordító: Karádi Éva, Varró Zsuzsa
Cím: Kis helyek - nagy témák. Bevezetés a szociálantropológiába
Információk: Keménytábla, 432 oldal
ISBN: 963 9610 12 7
Kiadás éve: 2006
Ár: 3 890 Ft
Kedvezményes ár: 2 723 Ft

Hasonló termékek

Etnicitás és nacionalizmus

Etnicitás és nacionalizmus

Eriksen, Thomas Hylland