Időről és vízről Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Időről és vízrőlAz izlandi szerző új kötete, mely a tudományos ismeretterjesztés legjobb hagyományait folytatja, mélyen személyes, ugyanakkor messzemenően globális nézőpontból közelít a fenyegető környezeti katasztrófa témájához.

Magnason vérbeli mesélő, aki a súlyos téma ellenére utánozhatatlan iróniával és humorral vezeti be az olvasót a klímaváltozás okainak és hatásainak vizsgálatába, élvezetes könyvvé összegyúrva mitológiát és tudományt, útibeszámolót, beszélgetéseket (például a dalai lámával) és családi történeteket (így saját nagyszüleiről, akik mézesheteiket egy gleccserexpedíción töltötték).

Az Időről és vízről gazdag és magával ragadó szöveg, egyszerre útikönyv és tudománytörténet, s mindenekelőtt figyelmeztetés a mai olvasó számára: éljen harmóniában a természettel – és az utána következő generációkkal.

Andri Snær Magnason (1973) Izland egyik legnépszerűbb és legegyedibb szemléletű írója. Több alkalommal és több műfajban (regény, ifjúsági regény és tényirodalom kategóriában is) elnyerte már az Izlandi Irodalmi Díjat. 2009-ben társrendezője volt a saját könyve alapján készült Dreamland című dokumentumfilmnek. 2016-ban indult az izlandi elnökválasztáson, ahol kilenc jelölt közül a harmadik helyen végzett. Feleségével és négy gyermekével Reykjavíkban él.

Papp Sándor Zsigmond ajánlója a könyvhöz a Könyvterasz oldalán jelent meg 2021. november 5-én.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Magnason, Andri Snær
Fordító: Patat Bence
Cím: Időről és vízről
Információk: 302 oldal, kartonált
ISBN: 978 963 556 160 5
Kiadás éve: 2021
Ár: 4 200 Ft
Kedvezményes ár: 2 940 Ft

Hasonló termékek

LoveStar

LoveStar

Magnason, Andri Snær
Időláda

Időláda

Magnason, Andri Snær