Az új fenyegetés. Az iszlám militáns mozgalom múltja, jelene és jövője Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Az új fenyegetés. Az iszlám militáns mozgalom múltja, jelene és jövőjeSzíriától Szomáliáig, Líbiától Indonéziáig, Jementől az európai fővárosokig a militáns iszlám mind erősebbnek, elterjedtebbnek és fenyegetőbbnek látszik, mint valaha. Az Iszlám Állam és más csoportok, mint a nigériai Boko Haram jelentős katonai erőt, pénzt halmoztak fel, milliók felett uralkodnak, jelentős területeket tartanak ellenőrzésük alatt. Alcsoportjaik nőnek ki világszerte, nyugati dzsihadisták új nemzedékét is bevonva. Melyek ezek a csoportok, és voltaképpen mit akarnak? Mi köti őket össze, és miben térnek el egymástól? Hogyan értelmezzük az online aktivizmusra épülő taktikájukat és mellbevágó erőszakcselekményeiket?

A szerző a frontvonalban készített számtalan interjú és hatalmas forrásanyag alapján vág rendet a vélemények, az információk és tévinformációk halmazában, hogy tárgyilagos és kristálytiszta magyarázattal szolgáljon a fenyegetés természetéről. Megmutatja, hogy a militáns iszlám az elmúlt évek során drámai változáson ment keresztül: immár nem tekinthető „középkori” maradványnak, modern, dinamikus és stabil képződmény. S minden ellenkező látszat ellenére: tökéletesen megérthető.

Jason Burke riporter-újságíró, két évtizede foglalkozik a militáns iszlám problémáival, számos riportkörutat tett a Közel-Keleten és Dél-Ázsiában. Monográfiája jelent meg az Al-kaidáról, legújabb, A 9/11 háborúk című könyve „az elmúlt évtized megértésének foglalata” (Sunday Times).

A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Jason Burke
Cím: Az új fenyegetés. Az iszlám militáns mozgalom múltja, jelene és jövője
Információk: kartonált, 334 oldal
ISBN: 978 963 693 942 7
Kiadás éve: 2019
Ár: 3 700 Ft
Kedvezményes ár: 2 590 Ft