Az antropológia története Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Az antropológia történeteEz egy ambiciózus könyv, de nem túl nagyravágyó. Ambiciózus, amennyiben megpróbálja a korlátozott terjedelem adta kereteken belül értelmezni az antropológia változatos történetét. Prioritásaink, a kihagyások és az értelmezések mindenképpen vitathatók, mivel semminek nem lehet megírni egyetlen, tekintélyt parancsoló módon a történetét, különösen egy olyan pezsgő, dinamikus és vitákkal teli tudományterületét nem, amilyen az antropológia. Ez a könyv mégsem túl nagyravágyó, mert a célunk mindvégig az volt, hogy józan és kiegyensúlyozott leírást adjunk az antropológia mint diszciplína történeti alakulásáról, és nem akartunk annak valamiféle radikális átértelmezésével előállni.
Lehet, hogy ez nem mindig sikerült, de arra törekedtünk, hogy képet adjunk a társadalom- és kulturális antropológia minden főbb tradíciójának párhuzamos, konvergáló és egymást kölcsönösen átható fejleményeiről.

Timár Krisztina írása a könyvről a itt olvasható, 2021. június 12-én jelent meg.Szerző: Thomas Hylland Eriksen – Finn Sivert Nielsen
Cím: Az antropológia története
Információk: kartonált, 300 oldal
ISBN: 978 963 556 073 8
Kiadás éve: 2021
Ár: 3 850 Ft
Kedvezményes ár: 2 695 Ft

Hasonló termékek

Halál és kultúra

Halál és kultúra

Berta Péter (szerk.)
Modern sorsok és késő modern tematikák

Modern sorsok és késő modern tematikák

Bókay Antal – Rácz István (szerk.)
Az észleléstõl a nyelvig

Az észleléstõl a nyelvig

Pléh Csaba – Kampis György – Csányi Vilmos