Roma Foglalkoztatási Stratégia Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Roma Foglalkoztatási Stratégia„Szeretet az, amikor valakinek létnehézségeit magamra veszem,
hogy annak életét szebbé tegyem.”

Hamvas Béla

1893 óta a mai Magyarország területén a romák száma 65 ezerről 750900 ezerre nőtt, 2050-re pedig várhatóan 1,52 millióan lesznek, miközben a nem roma lakosság 5,56 millióra csökken. 2013-ban a romáknak mindössze 27 százaléka, míg a nem romák 60 százaléka volt foglalkoztatott, a tartós munkanélküliségi ráta terén a romák helyzete ötször rosszabb, mint az azonos korú nem romáké.
Lukács Gergely Sándor a kötetben vázolt foglalkoztatási stratégiát a romák barátjaként fogalmazta meg. Könyve nem a sirámok és óhajok gyűjteménye, hanem konkrét foglalkoztatási lehetőségek bemutatása. Nem illúziókat kerget, nem utópiát fest, hanem a nemzet egyik legsúlyosabb stratégiai, társadalmi, gazdasági, környezeti kihívására javasol megoldásokat, pontos pénzügyi és időbeli számításokkal és mezőgazdasági, ipari, szolgáltatási foglalkoztatási lehetőségek bemutatásával.

„Könyvemmel az a célom, hogy terjesszem a humanizmus fényét és a jóakarat szellemét, azt akarom elősegíteni, hogy minden magyar élvezhesse a demokrácia, a nemzeti lét jótéteményeit, amelyet a jól végzett közös munka alapoz meg.”Szerző: Lukács Gergely Sándor
Cím: Roma Foglalkoztatási Stratégia
Információk: Kartonált, 336 oldal
ISBN: 978 963 693 723 2
Kiadás éve: 2017
Ár: 3 500 Ft
Kedvezményes ár: 2 450 Ft

Hasonló termékek

Esőnesz. Haiku füzér

Esőnesz. Haiku füzér

Lukács Gergely Sándor