Médiaszabályozás, közérdek, törvény Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Médiaszabályozás, közérdek, törvényA médiaszabályozástól azt várjuk, hogy az állampolgárok érdekeit szolgálja, és a közérdek köré csoportosítható értékek hassák át. Működését, hatását és eredményességét kizárólag úgy lehet megítélni, mennyiben tesz eleget e céloknak.

A média a demokrácia működésének lényegi eleme, ezért működését nem lehet a szabályozatlan piacra bízni, mert az a legkisebb nevezőt kereső, egysíkú médiaprogramokhoz vezetne. Ugyanakkor a globalizáció, a liberális gazdaságpolitika eredményeképp olyan nemzetközi médiabirodalmak jöttek létre, amelyek alapvetően veszélyeztetik a médiapluralizmust, a sokszínű, kiegyensúlyozott tájékoztatás alapját.

A szerzők tehát a demokrácia, a polgári egyenlőség érdekében és a társadalmi kirekesztés ellenében azt vizsgálják, milyen esélyei vannak még a nyilvánosság, az állampolgárok (és nem a fogyasztók) érdekeit szem előtt tartó médiaszabályozás kialakításának.

A könyvet a médiatudomány, a szociológia és a politikatudomány, valamint a közéleti kérdések iránt érdeklődőknek ajánljuk.

Az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet és a Gondolat Kiadó közös kiadványaSzerző: Feintuck, Mike – Varney, Mike
Fordító: Almási Gábor
Cím: Médiaszabályozás, közérdek, törvény
Információk: Keménytáblás, 253 oldal
ISBN: 978 963 693 250 3
Kiadás éve: 2011
Ár: 3 490 Ft
Kedvezményes ár: 2 443 Ft