Kisbetűs életek Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Kisbetűs életekMások történetein keresztül eljutni saját magunkhoz talán nem is a leghosszabb út. A Kisbetűs életek szerzője mások kitalált élettörténeteit elmesélve sajátos önarcképet vázol fel. És bár a történetek kitaláltak, a hozzájuk tartozó személyek valósak: a szerző nagyszülei, rokonai, iskolatársai és mások, akikkel, sokszor véletlenszerűen, élete során találkozott. Michon a középkori vallásos irodalomból ismert műfaj, a szentéletrajz mintájára mesél el életeket, költ legendákat jelentéktelennek tűnő, hétköznapi személyek köré, de általuk a saját történetét, íróvá válásának kálváriáját beszéli el.

Aki egy életet mesél el, véli Michon, ugyanakkor egy halál krónikásává is válik. És a Kisbetűs életek aprócska hőseinek halálában az író a saját halállal való szembesülését, az efölött érzett megrendülését is megírja.

Michon szövegének stílusa erősen költői, barokkosan indázó, ugyanakkor célratörően precíz. Éppen ez a rendkívül eredeti és erőteljes, irodalmi és kultúrtörténeti utalásokkal átszőtt prózanyelv az, amely Pierre Michont a kortárs francia próza egyik meghatározó egyéniségévé avatta.Szerző: Michon, Pierre
Fordító: Szőcs Imre
Cím: Kisbetűs életek
Információk: Kartonált, 202 oldal
ISBN: 978 963 693 535 1
Kiadás éve: 2014
Ár: 2 990 Ft
Kedvezményes ár: 2 095 Ft

Hasonló termékek

Menyegző a tengernél

Menyegző a tengernél

Benali, Abdelkader