Jogi adatbázisok és jogi forráskutatás - Gépek a jogban Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Jogi adatbázisok és jogi forráskutatás - Gépek a jogban„Ződi Zsolt szemléletesen mutatja meg azokat a pontokat, ahol – egyfajta hermeneutikai művelet eredményeként – a konkrét esetre vonatkoztatható konkretizált norma megtalálásában helyt kaphat a számítógép támogatta jogi forráskutatás. A kereső-megismerő művelet folyamatában a számítógép ebben csak eszköz, melynek funkciója – a tárgy szempontjából – a rögzítés és közvetítés. Így színre lépésének jelentősége a beszéd/írás váltáshoz hasonlítható, ahol az írás mint eszköz alapvetően változtatta meg a megismerés és tudás mennyiségét és minőségét, s magának a nyelvnek, a nyelv kínálta lehetőségeknek és képességeknek a birtokbavételét.

A számítógépes információkezelés világában rövid két évtized alatt berendezkedtünk, s tudjuk, hogy nincs visszaút, ahogy nincs visszaút a Corpus Iuris Hungaricihez sem. Amit talán még nem tudunk vagy nem tudatosítunk eléggé, hogy az új módon szervezett tudásbázis átalakítja a munkamódszereinket, az ismereteinket, s a gondolkodásunkat is.

Az olvasót a felfedezés, a ráismerés élményében részesítve ennek tudatosítása felé tesz jelentős előrelépés Ződi Zsolt műve – nyugodtan köszönthetjük tehát benne az új idők hírnökét."

Szabó Miklós

A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Ződi Zsolt
Cím: Jogi adatbázisok és jogi forráskutatás - Gépek a jogban
Információk: kartonált, 224 oldal
ISBN: 978 963 693 463 7
Kiadás éve: 2012
Ár: 2 800 Ft
Kedvezményes ár: 1 960 Ft