Hány éves az Alaptörvény? A régi-új kérdése az Alaptörvényben Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Hány éves az Alaptörvény? A régi-új kérdése az AlaptörvénybenA tematikus tanulmánykötet a Hány éves az Alaptörvény? címet viseli és ez a címadó tanulmánya is. A Hanyas vagy? kérdése nem ismeretlen a köz- és magánbeszélgetéseinkben, s különös jelentősége van a számoknak a több szempontból sajátos, megszakításokkal, rendszerváltásokkal tarkított magyar alkotmánytörténetben is.
A könyv két fejezetből áll, az elsőben az elvibb, alkotmányjogi írások találhatók, a második történetibb és talán személyesebb hangvételű.
A könyv alkotmánytörténetileg lényegében és nagyvonalakban a 20. század közepétől 2016-ig nyomon kíséri a magyar állam és alkotmány történetét. Központi témája az 1989–90-es alkotmányos rendszerváltozás. Sikeres volt-e alkotmányjogi értelemben a rendszerváltozás, vagy itt kell keresni az ősbűn forrását? Annus mirabilisként, vagy annus miserabilisként vonul be a történelembe ez a két év, ami alatt több történt, mint a megelőző negyven évben összesen.
Miután a szerző résztvevője volt az alkotmányos rendszerváltozás folyamatainak, ezért néhány személyesebb hangú visszaemlékezés, interjú is található a kötetben (Népfrontátvonulás, Emlékeim a taxisblokádról, Szárszó).
Ezeket nem vinném magammal.Szerző: Kukorelli István
Cím: Hány éves az Alaptörvény? A régi-új kérdése az Alaptörvényben
Információk: puhafedél, 286 oldal
ISBN: 978 963 693 743 0
Kiadás éve: 2017
Ár: 3 000 Ft
Kedvezményes ár: 2 100 Ft

Hasonló termékek