Európa utazása. Integrációtörténet (bővített kiadás) Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Európa utazása. Integrációtörténet (bővített kiadás)Ez a kötet a 2009-ben megjelent könyv bővített, aktualizált változata.

Az európai integráció története a hazai felsőoktatásban igen széles körben oktatott tantárgy. Ennek ellenére a magyar piacon nehéz a kurzus tematikájának megfelelő tankönyvet találni. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a kötet, mely az Európai Unióról szóló szakkönyvek száraz, csupán tényközlő megközelítésével szemben úgy ismerteti meg a hallgatókkal az európai egységgondolat eredetét és az integráció történetének egyes lépcsőfokait, hogy azt tágabb szemszögből vizsgálja. Ennek megfelelően a szerzők a könyv elején külön fejezetben tárgyalják az Európa-értelmezéseket, az egységgondolat eszmetörténetét, valamint a különböző integrációelméleti iskolák irányzatait.

A könyv szerkezetét illetően is eltér a magyar nyelvű európai uniós szakirodalom által használt gyakorlattól. A fejezeteken kívül keretbe foglalt kisebb összefoglalók, illusztrációk is találhatók a szöveg mellett, melyek egy-egy témához kapcsolódva érdekességeket és kitekintéseket tartalmaznak. Ezenkívül a szerzők számos, eredeti forrásokból származó idézetekkel, fényképekkel és ábrákkal teszik színesebbé és könnyebben tanulhatóvá a könyvet.Szerző: Arató Krisztina – Koller Boglárka
Cím: Európa utazása. Integrációtörténet (bővített kiadás)
Információk: Kartonált, 328 oldal
ISBN: 978 963 693 615 0
Kiadás éve: 2015
Ár: 3 590 Ft
Kedvezményes ár: 2 513 Ft

Hasonló termékek

Európa utazása. Integrációtörténet

Európa utazása. Integrációtörténet

Arató Krisztina – Koller Boglárka