Ele está Morto. A hanyatlás szöge Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Ele está Morto. A hanyatlás szögeKóbor Adriána Ele está Morto. A hanyatlás szöge (2022, Budapest, Gondolat Kiadó) című kötete tizenkét év költői és prózai munkásságának eredménye. A kötetbe foglalt versek és prózák kendőzetlenül tükrözik az írói életút és fejlődés mivoltját, s betekintést adnak a Magyarország- és folyóiratszerte publikált költő ars poeticájának döntő momentumaiba, azok mementójába.

Kóbor Adriána egyéniségén keresztül konstruálja a költői én és a személyiség metafizikai forradalmát — ami eredetet és jövőt ír — egy hedonisztikus credoba keverve az aurora mediocritast: „Nehogy bármiből is, bármikor vagy bárhol, elég legyen. Legyen elég!”

A felnőttkorát külföldön töltő költő, vizuális költő a nyelvet, mint határok nélküli entitást tanulja és tanítja újra és újjá. Amivel fegyverkezik, az öli meg és öleli át a szerzőt, s ennek fényében a nyelvet és az olvasót is. Babérkoszorújának hamvait egy urnában viszi ismeretlen istenek kegyetlen és kegyes kegyeltjeként.

Konkrét és misztikus, misztikus és konkrét közös egységet teremt, kölcsönös befogadókként, hogy a realitás és a posztmodern halálos ágyukon végül megálmodhassák — a szóközök és a szavak kontemplatív rigmusában — az egy, a szép és az igaz hármasságának közös lényegét.


Szerző: Kóbor Adriána
Cím: Ele está Morto. A hanyatlás szöge
Információk: kartonált, 268 oldal, A4
ISBN: 978 963 556 232 9
Kiadás éve: 2022
Ár: 6 000 Ft
Kedvezményes ár: 4 200 Ft