Begyökerezettség - Előfelvetések az emberrel szembeni kötelességekről szóló nyilatkozatához Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Begyökerezettség - Előfelvetések az emberrel szembeni kötelességekről szóló nyilatkozatáhozA 34 éves korában, 1943-ban meghalt Simone Weil gyakorlatilag csak kéziratokat hagyott hátra, de főként Albert Camus-nek köszönhetően a kéziratok gyorsan publikálásra kerültek, és hatalmas olvasótáboruk lett. A múlt század ötvenes éveinek robbanásszerű sikerét átmeneti visszaesés követte, de a hetvenes évektől kezdődően Simone Weilt egyre többen olvasták, Összes műveinek kiadása jelenleg is folyik, csodálatos franciasággal írt szövegei a világ legtöbb nyelvén olvashatók.

Simone Weil filozófus volt, és minden, amit írt, filozófiai reflexiókat tartalmaz. Mindezek ellenére hatalmas népszerűsége nemcsak kimondottan filozófiai írásainak tudható be, legalább ennyire népszerűek és olvasottak vallási reflexiói és szociális, politikai jellegű munkái. Minden gondolatát alátámasztják életének kimagasló tanúságtételei.

A Begyökerezettség, ez az „előhang az emberi lénnyel szembeni kötelességek nyilatkozatához” 1943-ban, Londonban íródott, röviddel Weil halála előtt. Joggal tekinthető szellemi végrendeletének. A kötet egyén és közösség viszonyát vizsgálva mutatja be a modern világ buktatóit, a 20. századi társadalom felbomlását, és kísérletet tesz arra, hogy felvázolja, milyen feltételek mellett integrálható az egyén egy kiegyensúlyozott összességbe.Szerző: Weil, Simone
Fordító: Gutbrod Gizella
Cím: Begyökerezettség - Előfelvetések az emberrel szembeni kötelességekről szóló nyilatkozatához
Információk: Kartonált, 318 oldal
ISBN: 978 963 693 409 5
Kiadás éve: 2012
Ár: 2 990 Ft
Kedvezményes ár: 2 093 Ft