Az identitás hatalma – Az információ kora. Gazdaság, társadalom és kultúra II. kötet Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

Az identitás hatalma – Az információ kora. Gazdaság, társadalom és kultúra II. kötetAz identitás hatalma Castells Az információ kora című trilógiájának második kötete. A mű a társadalmi átalakulás és a globális gazdaság szociális, politikai és kulturális dinamikáját tárgyalja. Elemzi a kulturális, vallási és nemzeti identitás fontosságát, mint az emberek számára jelentésadó mozzanatokét, s vizsgálja, mit nyújtanak ezek az identitások a társadalmi mozgalmaknak. Vizsgálja a gazdagság és hatalom zabolátlan globalizálódásával szembeszálló népi mozgalmakat, az alternatív társadalmi szerveződésekre vonatkozó elképzeléseket, amelyek például a környezetvédő és a nőmozgalmakban öltenek testet. Foglalkozik a nemzetállam válságával, s annak hálózati állammá történő átalakulásával, a nemzetek feletti kormányzás nehézségeinek a politikai demokráciára gyakorolt hatásával, a politikai reprezentáció gyengülésével a média és botránypolitizálás feltételei között.

Az 1996-ban megjelent első kiadást a szerző 2003-ban alaposan átdolgozta, kiterjesztve elemzéseit a globalizálódó világ olyan új jelenségeire, mint a globális terrorista hálózatok, a globalizációellenes mozgalmak, a politikai legitimitás válsága világszerte és a hálózati állam elméletének új fejleményei.

A világhírű szociológus korszakalkotó trilógiája posztmodern világunk új jelenségeinek valóságos enciklopédiája, az elmúlt évtizedek társadalomkutatásának vitathatatlanul legfontosabb alkotása.Szerző: Castells, Manuel
Cím: Az identitás hatalma – Az információ kora. Gazdaság, társadalom és kultúra II. kötet
Információk: Keménytáblás, 546 oldal
ISBN: 963 961 043 7
Kiadás éve: 2006
Ár: 4 890 Ft
Kedvezményes ár: 3 423 Ft