A zarándokút - Történet az első keresztes hadjáratról Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A zarándokút - Történet az első keresztes hadjáratrólA zarándokút vérbeli kalandregény, mely az első keresztes háború időszakába, a 11. század végére viszi el olvasóját. De egyúttal elmélkedés is az emberi létezésről, a szenvedésről, hűségről és hűtlenségről, szerelemről és árulásról.

Főhőse és egyben elbeszélője egy északról jött ifjú harcos, aki barátja, Dieter neve alatt Toulouse grófja hadseregének tagjaként Jeruzsálem meghódítására készül. A harcos nem tartozik senkihez és sehová – de éppen ez teszi alkalmassá arra, hogy a sors különleges szerepet juttasson számára a háború első döntő mozzanata, Antiochia meghódítása során.

A regény eseményeit az öreg, immár egy kolostor kertészeként tevékenykedő Dietertől halljuk. Miközben a szerző pontosan rekonstruálja egy keresztes háború megszervezésének és kivitelezésének mikéntjét, a narrátor meditatív látomásain és belső monológjain keresztül izgalmas bepillantást nyújt a keresztesek ideáljaiba, úgyszólván pszichológiájába is. A leginkább Mika Waltari munkáihoz hasonlítható, eredeti szemléletű, gyönyörű nyelven megírt történelmi regény emellett feszültséggel teli thriller is, mely mindvégig lebilincseli olvasóját. A regény 2010-ben elnyerte az EU Irodalmi Díját.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Aleksejev, Tiit
Fordító: Lengyel Tóth Krisztina
Cím: A zarándokút - Történet az első keresztes hadjáratról
Információk: Kartonált, 306 oldal
ISBN: 978 963 693 392 0
Kiadás éve: 2012
Ár: 2 950 Ft
Kedvezményes ár: 2 065 Ft

Hasonló termékek

Az erős város

Az erős város

Aleksejev, Tiit