A tudás keletkezése. Pedagógiai kalandozás három kontinensen Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A tudás keletkezése. Pedagógiai kalandozás három kontinensenA tudás keletkezése szokatlan műfajú könyv: fikció formájában megírt tudományos munka. Regényszerű írás, mely tudományos tartalmat közvetít. Az iskolai oktatás és a pedagógia világába viszi az olvasót, Magyarországra és a világ több más pontjára. Címzettjei elsősorban azok a pedagógusok, akik szeretnének kiemelkedni a mindennapos rutinból, akikben elevenen él a szakmai kíváncsiság, és nap mint nap kitalálnak új dolgokat, melyekkel a munkájukat eredményesebbé próbálják tenni. Szól azokhoz is, akik az iskolák világát kutatják, vagy pedagógusok tanulását segítik. Olvasható regényként, de kézikönyvként is használható, melyben válaszok találhatók azokra a kérdésekre, melyek az osztálytermi pedagógiai munka, az iskolák és a nemzeti oktatási rendszerek jobbításán dolgozókat leginkább foglalkoztatják.

Fazekas Ágnes az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi adjunktusa, doktori fokozatát a neveléstudományok területén szerezte. A Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézet oktatója. Több országos szintű program tervezésében és megvalósításában vett részt. Kutatási területe az oktatásfejlesztési programok implementálása és az oktatási innováció.

Halász Gábor az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának tanára, az egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának vezetője, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Szakértőként több országban dolgozott az Európai Bizottság, az OECD, a Világbank, az Európa Tanács és más nemzetközi szervezetek felkérésére (személyes honlapja: http://halaszg.elte.hu).

Az Oktatás és társadalom sorozat új kötete.

A könyv online bemutatójának felvételét a Gondolat Kiadó YouTube csatornáján tettük közzé.

Székely Anna írása a könyvről a Tudas.hu oldalon jelent meg "Mitől sikeres a finn oktatás? – A japánok mire tanítják a gyerekeiket?" címmel, 2021. február 12-én.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Halász Gábor – Fazekas Ágnes
Cím: A tudás keletkezése. Pedagógiai kalandozás három kontinensen
Információk: kartonált, 446 oldal, B5 méret
ISBN: 978 963 556 049 3
Kiadás éve: 2020
Ár: 4 950 Ft
Kedvezményes ár: 3 465 Ft

Kapcsolódó bejegyzés

Hasonló termékek

Generatív grammatikai gyakorlókönyv I–II.

Generatív grammatikai gyakorlókönyv I–II.

Alberti Gábor – Medve Anna – Balogh Kata
A reprezentáció szintjei

A reprezentáció szintjei

László János – Kállai János – Bereczkei Tamás (szerk.)
A téri megismerés és a nyelv

A téri megismerés és a nyelv

Lukács Ágnes – Király Ildikó – Racsmány Mihály – Pléh Csaba
A pletyka

A pletyka

Szvetelszky Zsuzsanna