A párbeszéd oltalma – Összegyűjött versek. Második kötet (1977–1997) Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A párbeszéd oltalma – Összegyűjött versek. Második kötet (1977–1997)Alkata, sorsa úgy akarta, hogy földönjáró költő legyen belőle. Fodor András minden ízével a foghatóhoz kötődött, emberek, lények, tárgyak, helyzetek gazdag bőséggel ragadtak meg emlékezetében. Onnan vette lírája anyagát.

Bármit írt, hézagtalanul simult mintájára. Micsoda mestere volt nyelvnek, képnek, dallamnak! Amit verseibe tett, annak teste, súlya, megejtően eleven színe, fénye támadt. Ösztönösen tudta: a tartalmas részleteiben rögzített világ majd helytáll magáért, lehető jelentéseivel, sugallataival feltölti a verset. És nem csak kisvilága darabjaira volt minden pillanatban nyitott. Írói-költői világegyeteme szakadatlanul tágult. Szenvedélyesen kereste a találkozást új s új tájakkal, emberekkel, élményekkel.

Tapasztalatai gyorsan, közegellenállás nélkül öltöttek versalakot keze alatt. De otthonos volt a szellem égtájain is, hihetetlenül jártas a társművészetekben, zenében, festészetben, nem voltak vakfoltjai. Életművének valószínűtlenül tágas tere van. Vissza-visszatérünk hozzá: nem lehet meglenni nélküle.

Lator LászlóSzerző: Fodor András
Cím: A párbeszéd oltalma – Összegyűjött versek. Második kötet (1977–1997)
Információk: Kartonált, 498 oldal
ISBN: 978 963 693 516 0
Kiadás éve: 2013
Ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 150 Ft