A modern jogösszehasonlítás paradigmái Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A modern jogösszehasonlítás paradigmáiA jogösszehasonlítás elméletének talán legkevésbé kidolgozott területe az összehasonlító jogi gondolkodás elmélettörténete. A jelen kötet célja annak elemzése, hogy vajon lehetséges-e ezt a történetet a Thomas Kuhn nevéhez fűződő, a paradigmák egymásutániságán alapuló tudományfilozófiai irányzat fogalmainak segítségével megközelíteni és értelmezni.

A következő elemzések célja tehát az, hogy a tudománytörténet kuhni interpretációját felhasználva a jogösszehasonlítás a jobb megértéséhez vezessen el, és keretet kínáljon a napjainkban felmerülő módszertani és egyéb kérdések tisztázásához.

Több szempontból is hézagpótló művet tart kezében az olvasó. A fiatal szerző már azzal is nagy fába vágta a fejszéjét, hogy a jogösszehasonlítás történetét alapvetően történeti, pontosabban: tudománytörténeti szemlélettel közelíti meg. Egy ilyen kiindulópont választása nemcsak újszerű, hanem annyiban indokolt is, hogy maga a jogösszehasonlítás története mindmáig megírásra vár.


A könyv jelenleg nem rendelhető!

Szerző: Fekete Balázs
Cím: A modern jogösszehasonlítás paradigmái
Információk: kartonált, 240 oldal
ISBN: 978 963 693 356 2
Kiadás éve: 2011
Ár: 2 800 Ft
Kedvezményes ár: 1 960 Ft

Hasonló termékek

A kisebbségi jogok nemzetközi okmányai

A kisebbségi jogok nemzetközi okmányai

Majtényi Balázs – Vizi Balázs (szerk.)
A jogászok joga

A jogászok joga

Gyekiczky Tamás