A felsőoktatás kutatása. Tisztelgő kötet Hrubos Ildikó születésnapjára Gondolat Kiadó
Egy pillanat...
GONDOLAT KIADÓ

A felsőoktatás kutatása. Tisztelgő kötet Hrubos Ildikó születésnapjáraHrubos Ildikó a budapesti közgazdaság-tudományi egyetemen végzett 1965-ben, ahova – a KSH-t és a Buváti-t útbaejtve már négy év múlva vissza is érkezett, hogy tanársegéd legyen, majd azután ehhez az intézményhez mindvégig hűséges maradjon, 1997-ben professzorságot nyerve. Ez az egyetem mindig interdiszciplináris társadalomtudományi kutatóhely volt, ahol történészek, földrajzosok, szociológusok is otthonra leltek, sőt vezető pozícióhoz is jutottak.

Mégis jelentős eseménynek számított, hogy az egyetemen belül önálló Társadalomtudományi Kar jöhetett létre – ezen a néven, tehát önálló karként megelőzve az ELTE-t is –, s ennek a karnak dékánja lesz 1990-ben az akkor már négyéves docensi és dékánhelyettesi múlttal rendelkező Hrubos Ildikó.

Szakmai elismertségének egyik jele az is, hogy 2013. május 2-án az MSZT Oktatásszociológiai Szakosztálya és a WJLF Neveléstudományi tanszéke közös felsőoktatás-szociológiai konferenciát rendezett Hrubos Ildikó 70. születésnapjára, melynek előadásait és vitáit – köztük az ünnepelt hozzászólásait – videokiadvány is dokumentálja.

Ehhez a konferenciához kapcsolódik a néhány magánszemély és az ISC Alapítvány támogatásának köszönhetően a negyedszázados Társadalom és oktatás sorozatban megjelenő tisztelgő kötetünk is.Szerző: Nagy Péter Tibor – Veroszta Zsuzsanna (szerk.)
Cím: A felsőoktatás kutatása. Tisztelgő kötet Hrubos Ildikó születésnapjára
Információk: Kartonált, 224 oldal
ISBN: 978 963 693 551 1
Kiadás éve: 2014
Ár: 3 300 Ft
Kedvezményes ár: 2 310 Ft